CORONA: Koret har i lighed med resten af landet været nedlukket på grund af Covid19 i en længere periode fra 12. marts 2020. Åbnede dog forsigtigt med restriktioner i september 2020, men måtte lukke igen sidst i november på grund af stigning i smitten i samfundet. Koret er i gang igen fra 7. september 2021.

Koret afholdt koncert 10. marts 2020 i Rødding Kirke med opførelsen af korværket MISSA ROTNA af Bent Peder Holbech som optakt til Viborg Internationale Kirkemusikfestival. Resten af festivalen blev efterfølgende aflyst i lighed med andre arrangementer i forbindelse med COVID-19 (Coronavirus).

Der medvirkede to solister fra koret, Helle Risvig Skov (sopran) og Poul Engholm (baryton), akkompagneret af Karin Antonsen på klaver og Peder Toftgaard på bas. Dirigent var Grethe Kvistgaard. Værket har 5 satser: Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus og Agnus Dei. Teksterne er taget fra den latinske messe, men musikalsk ligger værket op ad jazz/rock-traditionen. Musikken er iørefaldende og en forfriskende anderledes måde at formidle de gamle latinske tekster.

HØR OPTAGELSEN AF MISSA ROTNA

Koret november 2019 (klik for at zoome)

Viborg Domkirke 5. september 2016: Mindearrangement for Danmarks udsendte 

Korfestival 8. oktober 2016 i Viborg

Den 8. november 2014 havde koret en helt fantastisk dag med John Høybye og musikerne Emil Sommer (piano), Albert Burchardt (sax), Steen Lavigna Pedersen (percussion) og Filip Dybjerg (bas) samt værket "The Arrow and the Song" i Viborg Musiksal - og derefter en forrygende "Nu blitzer edderkoppespind i graner" med deltagelse af flere glade korsangere. 

The Arrow and the Song kan høres her - der startes med John Høybyes præsentation af værket på en tom scene - når musikken starter, kommer koret nynnende ind...

John Høybye dirigerer

Hvem er vi?

Kulturrøddernes Kor er et blandet kor bestående af ca. 40 medlemmer. Vi har en god fordeling på de 4 korstemmer, som igen er delt op i første- og andenstemmer. Vores repertoire er bredt og omfatter rytmisk musik, større korværker og årstidens sange. 

Udvikling er vigtig

Vi arbejder hele tiden på at udvikle os. I denne proces er engagement og begejstring vigtige forudsætninger for at opnå gode resultater.

Et element i denne proces er vores årlige korweekend, hvor vi både har mulighed for at gå mere i dybden med lidt sværere eller større korværker og at arbejde med et særligt udvalgt emne, som f.eks. rytmisk musik med band og rytmisk sangteknik. Endvidere har vi en årlig korlørdag, ligeledes med gæsteinstruktør.

Vi har haft fornøjelsen af mange spændende gæsteinstruktører, bl.a. Lydiah Warimu, Erik Bjørn Lund, Alice Granum, Mette Maagaard, Malene Rigtrup, Ingrid Haking Raaby, John Høybye, Erik Sommer, Helene Eiler Ernst, Rie Larsen, Anders Hornshøj, Niels Bo Emgren, Camilla Hüttel, Astrid Vang Pedersen...

Koncerter

Koret opfører jævnligt koncerter. Et eksempel er den rytmiske messe, Missa Rotna, som blev opført i Houlkær Kirke i 2008. Senere er værket opført i 2010 i Viborg Musiksal, og fra denne opførelse kan ses og høres følgende numre på YouTube: Kyrie - Gloria - Credo - Agnus Dei

Koret ledes af Grethe Kvistgård, og vi øver hver tirsdag aften fra 19.30 til 21.30 på Sødalskolen i Rødding fra september til juni.

Har du lyst til at være med, kan du kontakte Grethe Kvistgaard på 61711396 eller kontakte os her 

 

Se mere om koret her: