Koret

Kulturrøddernes Kor er et blandet kor i Viborg området. Vores repertoire er bredt og omfatter rytmisk musik, større korværker og årstidens sange. Se nærmere her: Koret

Korets næste store koncert er den 10. marts 2020 kl. 19 i Rødding Kirke med opførelsen af korværket MISSA ROTNA af Bent Peder Holbech som optakt til Viborg Internationale Kirkemusikfestival. https://viborgfestival.dk/

Der medvirker to solister (sopran og baryton), og koret akkompagneres af Karin Antonsen på klaver og Martin Stig Nielsen på bas. Dirigent er Grethe Kvistgaard.

Værket har 5 satser: Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus og Agnus Dei. Teksterne er taget fra den latinske messe, men musikalsk ligger værket op ad jazz/rock-traditionen. Musikken er iørefaldende og en forfriskende anderledes måde at formidle de gamle latinske tekster.

Se i øvrigt ARRANGEMENTER & KONCERTER: 2020

Fotos af koret november 2019

TIP : Klik på hvert enkelt billede for at zoome!

Billeder af koret findes her:  Galleri

Litteraturrødderne

Vi har læst ”Søsterklokkerne” fra 2019 af norske Lars Mytting. Det var en stor og dejlig læseoplevelse, gribende, med et godt sprog, hvor der står meget mellem linjerne, underfundig og lidt mytisk, personerne er beskrevet gennem landskab og handlinger, grundigt researchet med mange faktuelle oplysninger. Måske lidt træg i starten, men vi nød hvert øjeblik. Var det en unødvendig eller nødvendig sørgelig afslutning?

Næste bog er den netop udkomne ”Bæst” af Ane Riel.

TIP: Klik på hvert enkelt billede, herefter kan du zoome.

Billedmagerne

Maledag den 26. januar 2019 med temaet 9 variationer over sammen frugt/grøntsag.

Tip: Klik på et billede, herefter kan du zoome ind.

Her er glimt fra Billedmagernes udstilling i Pakhuset, Viborg den 16-17-18. november 2018.

TIP: Klik på hvert enkelt billede, hvorefter der kan zoomes.

Billedmagerne: Birte Claudell, Sine Claudell, Maja Dürr Berg, Lene Ovesen, Anne Rasmussen (Pakhuset novembert 2016)